måndag 16 maj 2011

Trots

Det är något som kommer och går.



Men nu är det mycke.


Enligt Thea är allt fel. Vad vi än väljer så är det fel. Få hon gör själv är det också fel. På morgonen då vi ska kl oss så ska hon inte ta av sig pyjamasen bara blöjan. Sen när vi äntligen fått av kläderna så ska hon inte ha andra kläder på sig. Vi får inte klä henne, hon kan men vill inte klä sig. Men blir hon då utan kläder är det också fel. Vad ÄR rätt??

Har hon bestämt sig så är det så. Och hon ger sig inte. En tjurigare donna får man leta efter.

Får hon inte som hon vill så slänger hon sig ner på glovet, ålar och skriker.

Visst försköer vi möta henne halv vägs men vad gör de när hon har bestämt sig. Det är inte så att jag och Älsklingen inte låter de göra saker, välja grejer själv. Men det är om att hela världen går under direkt det blir annat är vår lilla Thea bestämt sig för.

Som här om dagen då hon klädde sig själv och allt skulle vara lila. Då fick hon vara lila. Det är ändå bara kläder.

Det gå inte att missa när någon i hennes närhet inte gör somhon säger eller vill. Vilket tjut det blir. Hon låter mer än vad själva situationen är.



Jenny i sin tur som inte har jätte bra tålamod verkar till och med tycka att det är jobbigt att vara tvärsom. Hon är tjurig ett tag och klart att hon också ha en vilja, de ha de alla, starka sådana. Men hon bruka vara lätt att få på andra spår. Så föreslå man något annat så går det lika bra. Burka inte ha några problem med vad hon ska ha på sig eller så. Men så kan hon bli sur i stället. Och det ser man hon har ett lättförstått kroppsspråk och ansiktsuttryck. Men ibland händer det att Jenny inte ger sig. då är det bara så.



Alice är mittemellan. men lite av en polis. Hon ska däremot bara vara allmänt grinig. Hon är ofta inblandad i något då det är något som står på. När hon dum så blir hon fort snäll. Säger förlåt och ger kramar direkt man tittar på henne. Är hon dum mot de andra så säger hon:

-Inte sitta stolen. Alice e snäll nu.

Rätt ska vara rätt, så är någon annan inte så snäll tvekar hon inte att dra fram stolen och tycker att barnet i fråga ska sitta där. Och var och en ska ha sin ska. Som när an lånar någon annan sko så tycker hon att de får man inte. Alice själv kan vara rätt duktig på ta andras saker. Och skulle någon ta av henne då blir det livat. Annars duktig på dela med sig och vill göra saker tillsammans bara det är till hennes fördel. :)

De va lite kort om läget nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar