tisdag 31 augusti 2010

lite kring barnen

Kan berätta lite kring hur det går för tjejerna nu.

Till att börja med så har de fått börja klä sig lite smått själv.
Skor ha de kunnat ta av och på länge. Samma så jackan är en lätt match att ta av.
Att ta på sig blöjan går bra, men av lite svårare.
Nästan alla tre kan ta på sig byxorna och sockarna. Alice hjälper både sig själv och de andra. Söt som hon är.

De går på pottan efter varje måltid och när de kliver upp och när de ska gå och lägga sig.
Fungerar rätt bra, ibland kommer det något och ibland inte. Efter middagen bruka de få gå nakna. Självklart händer det olyckor, mer än en gång kan jag tala om. Men sånt få man ta.
Alice pinkar gärna i lådor. Jenny säger -de e bajs här. coh sen pekar hon på blöjan. Ibland kan det vara bara pink och ibland vill hon bajsa.

Just nu leker de mycke med att bygga med klossar eller med lego duplo. Även med bilarna och traktorn, de är alltid favvo saker.
Jenny har börjat dra på en mjuk docka, som hon tar med lite överallt. Ibland får den åka traktor och ibland så sjunger hon för den. Jenny sjunger rätt mycke. Synd bara att man inte hör allt hon sjunger.

De ha börja bråka en hel del om vem som ska ha vad. Men Alice ska ha ALLT. Så jag kör med den metoden att de ska ge tillbaka själva. Jag tar inte ifrån dem de det tog från någon av syskonen. Och det fungerar bra. Och man får inte vara dum när man är många som vill ha saker. Så för ett tag sedan kom de på att man kan byta med varandra. Så om Thea vill ha något som Jenny har så ger hon bort något som hon bara just hitta på golvet. Smart va. :)

Vid maten så ha de blivit väldigt duktiga. Men det är fortfarande ett triss kladd tjejer. Äter fortfarande riktigt bra. Det är vi glad över.

Sover - på natten ca 12 timmar. 7 till 7. Dagen ca 1 till 2 ½ timme.

De va lite kort sådär bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar